Fra skrot til ...

Lux musica (A0012-15)

Bordlampen “Lux musica” er fremstillet af foden og stangen fra en standerlampe af ukendt fabrikat, der nok er produceret engang i 1980’erne. Den øverste stang er fra et bækken fra et trommesæt, som kendetegnes ved det justérbare led. På ”lampearmen” er der monteret en bøjle, der holder selve lampehovedet. Lampehovedet er samlet af to ting, en loftsroset af messing fra ca. 1930’erne og en røreskål i rustfrit stål, hvor bunden er savet ud. De to dele er samlet med tre popnitter. I toppen af lampe hovedet, altså i rosetten, er der boret tre ventilationshuller - for at bortlede den minimale varmeafgivelse en LED pærer afgiver. I lampehovedet er der monteret en E27-fatning af porcelæn der tåle højere temperaturpåvirkninger end f.eks. en plasticfatning kan. Dette for det tilfælde, at man vil montere en anden lyskilde, end LED. På billedet nedenfor ses et eksempel på en LED-pærer, der ligner og afgiver samme lysindtryk, som en gammeldags glødetrådspærer.

De dele af lampen der er malet, er forbehandlet med meget fint sandpapir, for at opnå en jævn og glat overflade. Herefter er lampen primet to gange med grundmaling, før den endelige matsorte nuance nænsomt er påført i fire lag. Ledningen med afbryder og stikprop er fastgjort til lampen, vedhjælp af O-ringe. Lampen er ganske fleksibel, da alle led kan indstilles via fløjmøtrikker af rustfrit stål. Indersiden af lampehovedet står ubehandlet hen, så piskerisslidtage og brugsmærker fra dengang det var en røreskål, stadig er til at se. Det giver nogle flotte brydninger i lysafgivelsen fra lampen, som ikke kan opnås ved en fuldstændig glat overflade. Lampehovedet kan justeres fra 20 cm over bordniveau, til 90 cm højde - alt efter behov.

 

A0012-15

KREIBERG - Adresse: Vinderød Enghavevej 29 - 3300 Frederiksværk - Tlf.: +45 2484 9911 - info@kreiberg.dk

KREIBERG - unikke lamper

 

Fremstillet af 100% nye el-komponenter, for at imødegå sikkerheden og af genbrugsmetaller, for at skåne miljøet imod overproduktion.

Eksempel på hvordan skrot kan genanvendes.....

Der bores 3 huller i loftsrosetten, som er 120 grader i forhold til hinanden.

En cirkel i bunden af røreskålen, mærkes op med en sprittusch.

Den markerede cirkel fjernes med en stiksav og huller tilsvarende dem i rosetten bores.

Alle grater efter boring af huller og udskæring med stiksav, fjernes med en fil.

Efter slibning maling, placeres rosetten på bunden af røreskålen og begge dele popnittes sammen.

De elerktriske dele, fatning og ledning monteres.